„Plunksnelės” visadalių grūdų makaronai su pievagrybiais
Mėsos
patiekalai
KARŠTIEJI
PATIEKALAI
Sudėtingi
patiekalai

Ingredientai:​ 

Visadalių grūdų makaronai – „Plunksnelės“, 400 g

Pievagrybiai - 200 g

Kumpis - 100 g

Pomidorų padažas - 3 šaukštai

Česnakas - 2 skiltelės

Kapoti švieži baziliko lapai - 1 šaukštas

Baltas sausas vynas - 50 ml

Alyvuogių aliejus - 2 šaukštai

Druska, pipirai

Švieži bazilikai

Vyšniniai pomidorai

 

Paruošimo būdas:

  1. Pasūdytame vandenyje išvirkite makaronus. 
  2. Supjaustytus pievagrybius pakepkite keptuvėje kol išgaruos vanduo, tuomet įpilkite alyvuogių aliejų ir susmulkintą česnaką. Trumpai viską apkepkite.
  3. Atskirai pakepinkite supjaustytą kumpį. 
  4. Tuomet sumaišykite su pakepintais pievagrybiais, įpilkite vyno ir kepkite keptuvėje be dangčio kol pusė skysčio išgaruos. Sudėkite pomidorų tyrę, kapotus bazilikų lapus, įberkite pagal skonį druskos bei pipirų. Sumaišykite visus ingredientus su išvirtais visadalių grūdų makaronais, patiekite lėkštėje pagardinus pjaustytais vyšniniais pomidorais ir baziliko lapeliais.