Visadalių grūdų makaronai „Spiralės” su tunu
Patiekalai
be mėsos
KARŠTIEJI
PATIEKALAI
Sudėtingi
patiekalai

Ingredientai:​ 

Visadalių grūdų makaronai – „Spiralės“, 200 g

Savo sultyse konservuotas tunas - 1 skardinė

Raudona paprika- 1 vnt.

Svogūnai – 3 vnt.

Česnakas - 5 skiltelės

Pomidorų tyrė - 25 ml

Alyvuogių aliejus - 3 šaukštai

Druska, pipirai

Šviežios petražolės

 

Paruošimo būdas:

  1. Įkaitinkite alyvuogių aliejų dideliame puode, sudėkite smulkiai pjaustytus svogūnus bei supjaustytas česnako skilteles. 
  2. Kaitinkite 10 minučių nuolatos maišant. Sumaišykite pomidorų tyrę su šlakeliu vandens, ir sudėkite į puodą kartu su svogūnais bei česnaku. Virkite 10 minučių nuolatos maišant.
  3. Sudėkite kubeliais supjaustytą raudoną papriką ir tuną, pavirkite dar 5 minutes. Pagardinkite padažą pipirais ir druska.
  4. Tuo pat metu pasūdytame vandenyje išvirkite visadalių grūdų makaronus “Spiralės”.
  5. Išvirtus makaronus sumaišykite su padažu ir patiekite lekštėje, pagardinus patiekalą šviežiomis petražolėmis.